Activiteiten
Op de Maas en Waalse Molendag zijn diverse activiteiten opgezet.
Bij sommige van deze activiteiten zijn alle molens betrokken, sommige
zijn specifiek bij één molen georganiseerd.

Er zijn twee fietstochten beschikbaar die langs de molens lopen. Er kan gekozen worden tussen een route die in het oosten loopt in het land van Maas en Waal en één die in het westen loopt. De routes zijn te vinden op de link naar Fietsroutes.
Voor de jongeren onder de bezoekers hebben we mooie kleurplaten.

De activiteiten per molen:
Tot Voordeel en Genoegen, Alphen De molen is open en te bezichtigen.
De Hernense molen,
Hernen
De molen is op 2e pinksterdag open en vrij te bezichtigen. Bij voldoende wind wordt het malen gedemonstreerd. Na de rondleiding kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Voor de kinderen schenken we limonade en hebben we leuke kleurplaten. Verder zijn er verschillende meelproducten te koop.
De Wielewaal,
Beneden Leeuwen
De molen zal draaien en is te bezichtigen. Ook kan de gerenoveerde graanreinigings installatie met houten machines en platte riem aandrijving bekeken worden.Er wordt gezorgd voor koffie met iets erbij, waarschijnlijk pannekoeken.
Korenmolen Maasbommel, Maasbommel De molen zal draaien en is te bezoeken. Er worden rondleidingen gegeven en bij voldoende wind zijn er maaldemonstraties. Het terras naast de molen is geopend.
Molen De Drie Waaien, Afferden(gld)
De molen zal draaien en is te bezoeken. Er worden rondleidingen gegeven en bij voldoende wind zijn er maaldemonstraties. Voor alle bezoekers is er koffie, thee of limonade met wat lekkers erbij.
Standerdmolen 'De Haag',
Beuningen
In de winkel bij de molen zijn verschillende brood- en cakemixen en meelsoorten van de Wijchense Molen te koop en bezoekers kunnen op deze Open Maas en Waalse Molendag een kopje koffie, thee of limonade kopen. Verder worden er rondleidingen in de molen verzorgd en voor de kinderen zijn er kleurplaten, is er een kaboutermolen en zij kunnen zelf graan malen.
Standerdmolen Batenburg, Batenburg De molen is open en vrij te bezichtigen.